Műszaki ellenőrzésMűszaki ellenőrzésről, általánosságban:

Az építési projekt műszaki ellenőrzése mára már átfogó, komplex folyamattá nőtte ki magát. Legyen szó egy irodaház, társasház építésről, vagy akár egy tetőtér beépítésről, esetleg egy közművezeték kiépítéséről, építőipari felújításról, mély-, vagy magasépítésről, - gyakorlatilag bármilyen építőipari munkáról -, a munka megvalósulása során egy műszaki ellenőr immáron nem csak a szakszerűségért felel, ugyanis feladatköre hatalmas bővülésen ment keresztül az elmúlt évek alatt. A szakszerű műszaki ellenőrzés lefolytatása átfogó tudással rendelkező szakembert követel meg, sőt sok esetben egy teljes csapat szükséges egy-egy projekt megnyugtató módon történő műszaki ellenőrzésének lefolytatásához.

Műszaki ellenőrzés folyamata:

A projekt műszaki ellenőre már a beruházás legelejétől kezdve részt vesz a tervezési-, és engedélyeztetési folyamatok menedzselésében, és akár tervellenőri feladatokat is ellát. A műszaki ellenőrzés folyamatában az építési műszaki ellenőr a teljes projekt időtartam alatt, folyamatában képviseli a Megbízót/Építtetőt a kivitelezés során mind a műszaki, mind a gazdasági ügyekben. A kivitelezési időszak megkezdésekor közreműködik az elektronikus építési napló (e-napló) megnyitásában és felügyeli annak folyamatos, előírásszerű vezetését. Ellenőrzi továbbá a kivitel minőségét, felügyeli a (rész)határidők betartását, figyeli a határidős teljesítést. A műszaki ellenőrzés során, mint költségellenőr, vigyázza a projekthez rendelt - rendelkezésre álló - költségkeretek betartását is, a minőségen felül pedig ellenőrzi a teljesítések műszaki-, és mennyiségi  tartalmát, valamint az azokhoz rendelt vállalkozói számlázásokat is. Menedzseli a többlet-, és pótmunkákat, valamint folyamatos kapcsolatot tart fent a projekt megvalósításában részt vevő vezető cégekkel, személyekkel, a munkák elkészültekor pedig felel az átadás-átvétel, a betanítások, a próbaüzemek és üzempróbák megfelelő és szerződés szerinti megvalósulásáért.

Az Építtető képviselete a műszaki ellenőrzés során:

Az építési műszaki ellenőr a Megbízó/Építtető alapvető képviselője, úgymond a bizalmi társa, aki munkájával nem csak a beruházás sikeres előkészítését, megvalósulását, valamint a projekt zárását segíti, hanem mindeközben az esetek túlnyomó részében komoly diplomáciai munkákat is végez az építtetői és a kivitelezői oldalak között közvetítve a műszaki ellenőrzés folyamatában. Mindezzel komoly mentális és munkaerőbeli terhek alól szabadítva fel a Megbízót/Építtetőt, valamint a projekt résztvevőit. A műszaki ellenőr a projekt megvalósulása során esetlegesen jelentkező Építtetői igények közvetítésében is szerepet játszva, végig kíséri a megvalósulás teljes folyamatát, majd az elkészült építési projekt műszaki ellenőrzési folyamatának lezárásában és az átadás-átvétel szerződés szerinti megvalósulásában is segédkezik, így biztosítva azt, hogy az Építtető valóban az általa megálmodott építményt vehesse tulajdonba/használatba.

 

Cégünk a legmagasabb minősítésekkel, nagy tapasztalattal és kitűnő referenciákkal rendelkezik az építési műszaki ellenőrzés területén, legyen szó akár magasépítési, útépítési, vagy a mélyépítési műszaki ellenőrzésről.

Mérettől és beruházási/megvalósulási összegtől függetlenül is - az építési műszaki ellenőrzési munkáink során - állandó és kiemelt célunk a költséghatékony, határidőn belül megvalósuló magas minőség biztosítása!

Építőipari tevékenységbe szeretne belekezdeni? Keressen bennünket az elérhetőségeink egyikén és kérje teljes körű műszaki ellenőrzésre vonatkozó árajánlatunkat!

Szeretne nyugodtan építkezni? Adja nekünk projektjének építési műszaki ellenőrzési megbízását, és mi kimagasló hozzáállásunkkal fogjuk jutalmazni Önt!

Kimagasló méretű projektek esetén külön projektkedvezményt biztosítunk!

Amit ajánlani tudunk:

  • Közel 20 év műszaki ellenőrzési tevékenységben szerzett tapasztalat,
  • Kimagasló kapcsolatrendszer,
  • Profi szakmai és informatikai háttér,
  • Profi dokumentáció, profi támogatás: cégünk a LiLBuild projektmenedzsment szoftverét használja!


Név/Cégnév:*
E-mail cím:*
Telefonszám:
Levél/Ajánlatkérés tárgya:
Hol találkozott velünk?
Levél/Ajánlatkérés tartalma:

Szolgáltatásaink

Elektronikus építési napló kezelése

Elektronikus építési napló kezelése

Tovább

 

Tételes költségvetés kiírás készítése

Tételes költségvetés kiírás készítése

Tovább

Műszaki ellenőrzés

Műszaki ellenőrzés

Tovább

Felelős műszaki vezetés, projektvezetés

Felelős műszaki vezetés, projektvezetés

Tovább

 

Beruházás bonyolítás/Projekt menedzsment

Beruházás bonyolítás/Projekt menedzsment

Tovább

Műszaki tervek ellenőrzése

Műszaki tervek ellenőrzése

Tovább

 

Lépjen kapcsolatba velünk

 
Írjon nekünk e-mailt: office@pm-iroda.hu
Hívjon bennünket: +36 20 277 0104, +36 20 334 4729

Kövessen Facebook-on

Weboldalunkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért elősegítéséért.
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről.